En riktig skatt...


Jag känner mig rik! Jag har en riktig skatt. Min morfar har dokumenterat varenda film och foto han har tagit from ca 1955 fram till 1983. Tre böcker som slutar med film nr 245. Jag har negativen också. Sen finns det såklart fler foton! Men det är det som jag har just nu, att börja med.
Ovan ser man första sidan i första boken. Det är den första filmen. Alla foton i tidigare inlägg kommer från den filmen.

En stunds vila...

signe och hugo vid köksbordet
Efter en dags arbete är det skönt att få en lugn stund tillsammans. Kameran på stativ kan man gissa. Morfar röker pipa, mormor ständigt iklädd ett förkläde.
Bok 1, Film 1, Foto 21 "Signe och jag vid köksbordet"

Tålmodighet...

Jag gissar på att kameran står på ett stativ. Man kan tro att mamma Signe tar fotot, men jag tror inte det. Hon hade säkert fullt med annat. Min morfar sågs ofta med ett stativ, vilket gav honom möjligheten att vara med kort själv. Vilket jag är otroligt tacksam för idag. Det är lätt hänt att fotografen aldrig kommer med på bild annars.
Bok 1, Film 1, Foto 6 "Flickorna och jag i trädgården, sittande"

Tre systrar...

Iris Renée Evelyn
som för tillfället ser väldigt sams ut. Man kan undra hur länge de har stått där. Tålmodigt. Så att pappa får till en bra bild.
Bok 1, Film 1 Foto 7 "Flickorna i trädgården"
Sensommaren 1955.

Hjälper till...

Renée hjälper till att plocka bär
Man kan ju alltid hoppas att moster Renée hjälpte till att plocka bären. Undrar vilka bär det var. Blåbär? Lingon?
Bok 1, Film 1, Foto 22 "Renée håller en bärrepare"
Sensommaren 1955.

Är inte denna bilden härlig...

Renée äter frukost
Det här är min moster Renée när hon äter frukost hemma på gården. Jag gillar stämningen och den rena glädjen i bilden.
Bok 1, Film 1, Foto 43 "Renée äter frukost"
Sensommaren 1955.

Baddags...

Iris, Evelyn, Signe på stranden
I närheten av Ljungby är min mamma uppvuxen. Hon bodde med sin familj på en liten bondgård. Där försörjde man sig på det som naturen gav. Pappa Hugo var förutom mjölkbonde även intresserad av att fotografera. Det här fotot är taget vid sjön Exen vid ett av få tillfällen då familjen var på stranden.
På bilden syns min mamma, hennes syster och mor (min mormor).
Bok 1. Film 1, Foto 1 "Signe, Iris och Evelyn vix Exen"
Sensommaren 1955.

För länge sen...

På den här bilden syns min mamma längst till vänster med sina två systrar och sin pappa (min morfar)
En bild som får symbolisera början. Början på kopplingen mellan Morfars Ateljé och min morfar Hugo. Jag har fått ärva min morfars fotoutrustning inkl negativ. Han har dokumenterat alla sina filmer med nummer i en bok. Varenda foto är beskrivet. Tre böcker med filmbeskrivningar har jag hemma i min atelje nu, med tillhörande negativ. Jag har i dagsläget lite dålig koll på om det finns fler. Men det jag har nu räcker så länge. Det räcker länge.
Detta är det första filmnegativet jag har scannat med min scanner. Det är taget någon gång på 50-talet. Min mamma längst till vänster med sina systrar och far (min morfar).
Bok nr 1, Film nr 1, foto nr 8. "Flickorna och jag i trädgården, stående"
Sensommaren 1955.

RSS 2.0